Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
En son konular
» << geldin...>>
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyPtsi Tem. 20, 2009 5:27 am tarafından ViRüsSs

» Klasik türk yalanları
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyÇarş. Tem. 08, 2009 1:18 pm tarafından ViRüsSs

» Bu gunlerde beni yaşatmayan Biri var ?
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyÇarş. Tem. 08, 2009 1:15 pm tarafından ViRüsSs

» Klasik evli bir çift (gülmemek elde değil)
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyPtsi Tem. 06, 2009 10:57 am tarafından Misafir

» Kadınlar ve Erkekler ne demek isterler..
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyPtsi Tem. 06, 2009 10:52 am tarafından Misafir

» İYİKİ ERKEĞİM DEDİRTİCEK 99 ŞEY
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyPtsi Tem. 06, 2009 10:46 am tarafından Misafir

» Allahtan kadınım dedirden 100 neden
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyPtsi Tem. 06, 2009 10:45 am tarafından Misafir

» Komik SMS'ler
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyPtsi Tem. 06, 2009 10:40 am tarafından Misafir

» Aşk,Sevgi,Etkileyici sözler
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyPtsi Tem. 06, 2009 10:39 am tarafından Misafir


 

 Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ViRüsSs
Admin
Admin
ViRüsSs


Mesaj Sayısı : 74
Yaş : 37
Nerden : RiZe /İSTANBUL
Kayıt tarihi : 11/10/08

Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) Empty
MesajKonu: Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)   Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) EmptyPtsi Haz. 22, 2009 11:34 am

Yemek : Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.5 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın. İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın.
4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın. Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin. 15 dakika kısık ateşte kavurun,
1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin. Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.
Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://jandini31.yetkinforum.com
 
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Aş Çorbası (4 Kişilik)
» Balık Çorbası (2)
» Aya Köfteli Çorba (6-8 Kişilik)
» BALIK BURCU ÖZELLİKLERİ
» Andaloz çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: İlk kategoriniz :: Kadınca Hayat :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: